Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2019.

Ministar Vulin: Država ponovo brine o ljudima koji brinu o njoj




- Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je inicijativu da se svi pripadnici bezbednosnih struktura u našoj zemlji stambeno zbrinu na ovaj način. Ovo je najbolji mogući put kojim dugo nismo išli, put koji pokazuje da smo organizovana država koja ceni svoje pripadnike bezbednosti i koja vodi računa ne samo o njima i njihovim životnim i radnim uslovima, već i o njihovim porodicama – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je položio kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kragujevcu.

Ministar odbrane je istakao da čovek koji je siguran, stabilan, zadovoljan i čija je porodica zbrinuta, daće sve od sebe i čuvaće svoju zemlju.

- Svi naši pripadnici struktura bezbednosti čuvaju i brane našu zemlju i kada im država nešto ne da, ali ovo je način da pokažemo koliko ih cenimo, poštujemo i volimo. Kragujevac će biti bogatiji za 800 stanova i 800 porodica će biti zbrinuto ovde. Ponovio bih da nije reč o bilo kakvim socijalnim stanovima, jer su to stanovi građeni po najvišim standardima struke i profesije, a država i lokalna samouprava su tu da obezbede da cene budu prihvatljive i da budu daleko niže od tržiših – naglasio je ministar Vulin dodajući da je veoma ponosan na sve pripadnike službi bezbednosti, na njihov entuzijazam i rad.

Prema njegovim rečima, ovi stanovi su prilika da se pokaže da ponovo kao država stvaramo sistem i da se ponovo brine o ljudima od momenta kada postanu pripadnici sistema odbrane, preko školovanja i zaposlenja, lečenja, ali i kako žive oni i njihove porodice.

- Veoma sam zahvalan vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću što je pokrenuo ovu inicijativu, što je insistirao da bude sprovedena i što na taj način pokazuje da se vraćaju ona vremena kada je država brinula o ljudima koji brinu o njoj – poručio je ministar Vulin dodajući da će stanovi biti gotovi tokom 2020. godine i da će cena kvadrata biti 430 evra bez PDV-a, a imajući u vidu da će za većinu porodica to biti prvi stan, moći će da izvrše povraćaj PDV-a.

Kamen temeljac za izgradnju stanova u kragujevačkom naselju Denino brdo, uz ministra odbrane položili su i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Govoreći o značaju ovog projekta za Kragujevac, gradonačelnik Nikolić je istakao da, iako je reč o urbanističkom izazovu, gradska uprava će obezbediti neophodnu infrastrukturu za to potpuno novo stambeno naselje koje će oživeti i doprineti razvoju tog dela grada.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan naglasio je da se stanovi za pripadnike snaga bezbednosti već grade u Nišu i Vranju, a danas započinje i gradnja u Kragujevcu i Kraljevu, a u planu je da se uskoro raspišu tenderi za Sremsku Mitrovicu i Novi Sad. On je istakao da je u planu osam hiljada stanova na više od 600 hiljada kvadrata za pripadnike snaga bezbednosti širom Srbije.

Poručnik Milan Čkonjović iz 250. raketne brigade za PVD na službi je u garnizonu Kragujevac i jedan je od zainteresovanih pripadnika Vojske Srbije za stanove na lokaciji Denino brdo u Kragujevcu.

- Već sedam godina sam podstanar, živim sa porodicom, suprugom i detetom. Zainteresovan sam za ovaj stan i veoma se radujem izgradnji, jer smatram da je ovaj projekat izuzetno važan za sve nas u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, zato što na jednostavniji i brži način, i pod veoma povoljnijim uslovima, možemo doći do stana – naglasio je poručnik Čkonjović.

Pripadnik MUP-a Miljana Isailović zaposlena je u Policijskoj upravi Kragujevac već 17 godina, takođe je među zainteresovanima za stanove koji će biti izgrađeni na ovoj lokaciji, naglašavajući da će i mnogim njenim kolegama, koji rade taj ozbiljan i odgovoran posao, to biti prilika da trajno reše stambeno pitanje.  

Današnjem polaganju kamena temeljca u Kragujevcu prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić i komandant 250. raketne brigade za PVD pukovnik Tiosav Janković.  

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.04.2019
mp4 (144,72 MB)
Izjava ministra Vulina
22.04.2019
mp4 (74,89 MB)
Izjava direktora Građevinske direkcije Srbije Nebojše Šurlana
22.04.2019
mp4 (82,81 MB)
Izjava gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića
22.04.2019
mp4 (34,46 MB)
Izjava poručnika Čkonjovića
22.04.2019
mp4 (57,2 MB)
Izjava pripadnika policije Miljane Isailović
22.04.2019
mp4 (166,18 MB)
Polaganje kamena temeljca za izgradnju stanova