Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.01.2019.

Održan panel „Industrija 4.0 – nova industrijalizacija Srbije“




Panel  „Industrija 4.0 – nova industrijalizacija Srbije“ održan je danas u Kompaniji „Sloboda“ u Čačku.

Skupu, koji su organizovali Ministarstvo odbrane, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Kompanija „Sloboda“ i Privredna komora Srbije, prisustvovali su načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major prof. dr Mladen Vuruna, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić, generalni direktor „Slobode“ Zoran Stefanović, dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radivoje Mitrović, međunarodni eksperti, predstavnici naučne zajednice i vodećih kompanija u industrijskom sektoru.



Prema rečima generala Vurune u poslednjih nekoliko godina značajan novac izdvojen je za Ministarstvo odbrane, pre svega za deo koji se tiče razvoja naoružanja i vojne opreme i za odbrambenu industriju Srbije.

– S obzirom na to da su preduzeća odbrambene industrije iz NATO agresije 1999. godine izašla razorena, možemo reći da su kapaciteti revitalizovani, što je dobro ne samo za vojsku, nego i za Srbiju u celini – rekao je general Vuruna i dodao da „Industrija 4.0“ sa svojim aditivnim tehnologijama, robotizacijom i nano tehnologijom, predstavlja nešto novo i to je pionirski poduhvat za Srbiju.

„Industrija 4.0“ je novi model automatizacije koji je postao poznat širom sveta i podrazumeva novu generaciju digitalizovanih  fabrika.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.01.2019
mp4 (123,43 MB)
Obraćanje general-majora prof. dr Mladena Vurune
23.01.2019
mp4 (171,58 MB)
Obraćanje generalnog direktora „Slobode“ Zorana Stefanovića
23.01.2019
mp4 (368,89 MB)
Panel