Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.01.2019.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa generalom Portolanom




Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se danas sa načelnikom Štaba Komande Združenih snaga NATO Napulj general-potpukovnikom Lučanom Portolanom, sa kojim je razgovarao o saradnji Republike Srbije sa NATO.

Kako je istakao državni sekretar, učešće na aktivnostima pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“ za Srbiju predstavlja optimalni okvir za ostvarenje bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta, s obzirom na jasno definisanu politiku vojne neutralnosti.

On je dodao i da učešće u tom programu obezbeđuje povoljne uslove za unapređenje regionalne saradnje, podršku reformi sistema odbrane i omogućava Srbiji da se pokaže kao ozbiljan kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

Na sastanku je istaknuto da Ministarstvo odbrane izuzetno ceni podršku koju Komanda Združenih snaga NATO Napulj pruža našoj strani tokom planiranja i realizacije zajedničkih aktivnosti i saradnje, kao i to da će Srbija ostati pouzdan i ozbiljan partner u saradnji sa NATO pod okriljem Programa „Partnerstvo za mir“ na osnovama međusobnog uvažavanja i unapređenja regionalne i globalne bezbednosti.