Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.12.2018.

Sastanak ministra odbrane i ambasadora Narodne Republike Kine




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Beogradu Li Mančangom, povodom završetka njegovog mandata u Republici Srbiji.

Ministar Vulin je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Kine ocenjeni kao najbolji do sada, dodajući da je ambasador Mančang nesebičnim radom i izuzetnim zalaganjem značajno doprineo jačanju veza između naših prijateljskih naroda i država.

Ministar odbrane zahvalio je na čvrstoj podršci Kine legitimnim zahtevima Republike Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta, kao i na posebnoj podršci kineske strane tokom vanredne sednice Savetu bezbednosti UN sazvane na zahtev Srbije povodom odluke prištinskih vlasti da formira tzv. vojsku Kosova, ali i jasnoj i doslednoj podršci Kine u onemogućavanju nelegalnog članstva tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Sagovornici su saglasni da je ostvaren značajan napredak u oblasti odbrane prvenstveno zahvaljujući ličnim odnosima dvojice predsednika i vrhovnih komanadanata Srbije i NR Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, kao i da će dogovorene aktivnosti u 2019. godini omogućiti dalje unapređenje saradnje.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.12.2018
mp4 (98,58 MB)
Sastanak