Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.10.2018.

Dan visokih zvanica na REGEX 18




Dan visokih zvanica multinacionalne komandno-štabne vežbe „REGEX 18“ biće održan u četvrtak 18. oktobra 2018. godine u 11 časova, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
 
REGEX 18, koji se izvodi u Centru za obuku putem simulacija u beogradskoj kasarni „Banjica 2“, predstavlja zajedničku obuku vojnih, civilnih i policijskih struktura za učešće u multinacionalnim operacijama podrške miru pod mandatom Ujedinjenih nacija.
 
Osim pripadnika Vojske Srbije, na vežbi učestvuju i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, predstavnici međunarodnih organizacija, Kancelarije UN u Beogradu, UNICEF-a, UNHCR, OEBS-a, Međunarodni komitet Crvenog krsta, Komesarijata za izbeglice, Crvenog krsta Srbije i oko 60 pripadnika oružanih snaga iz 15 zemalja.
 
Pozivamo vas da prisustvujete događaju. Molimo da zahteve za akreditaciju dostavite na elektronsku adresu vojska.srbije@mod.gov.rs do četvrtka 18. oktobra do 9 časova. Potrebno je da novinarske ekipe budu u kasarni „Banjica 2“ (ul. Neznanog junaka 38) najkasnije do 10.40 časova.
 
Osoba za kontakt i akreditacije je major Milivoje Tomašević, tel. 064/8329-364.