Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2018.

Saopštenje



Povodom zlonamernih i netačnih trdnji Vojnog sindikata Srbije u vezi sa utroškom finansijskih sredstava namenjenih za isplatu jubilarnih nagrada i otpremnina pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a sa ciljem istinitog obaveštavanja javnosti ističemo:

Apsolutno su neistinite tvrdnje Vojnog sindikata Srbije da je iz budžeta Ministarstva odbrane „nestalo“ 800 miliona dinara namenjenih za isplatu otpremnina i jubilarnih nagrada.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu Ministarstvu odbrane, za isplatu otpremnina u 2018. godini, utvrđena su finansijska sredstva u iznosu od 128.500.000 dinara, dok je za isplatu jubilarnih nagrada utvrđeno 170.100.000 dinara.

Finansijska sredstva su trošena isključivo namenski, što je lako proverljivo, a odobrena su u okviru limita utvrđenih od strane Ministarstva finansija u postupku pripreme budžeta za 2018. godinu i utrošena su za isplatu otpremnina, zaključno sa julom 2018. godine.

Ministarstvo odbrane je, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, u saradnji sa Ministarstvom finansija, preusmeravanjem obezbedilo deo finasijskih sredstava, tako da je nastavljena redovna isplata otpremnina.