Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2018.

Predsednik Vučić: Kreće izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u sedam gradova



Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i resornim ministrima, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, povodom razvoja projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Sastanku su prisustvovali ministri odbrane Aleksandar Vulin, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pravde Nela Kuburović, zatim ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Siniša Mali i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Predsednik Vučić rekao je posle sastanka da se za subvencionisane stanove prijavilo 23.423 pripadnika snaga bezbednosti, uključujući one koji nemaju adekvatan smeštaj i najavio da će do 1. maja u sedam gradova Srbije krenuti izgradnja tih stanova.

- U narednih mesec dana krenućemo u izgradnju u Vranju i Nišu, zatim u Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici, i na kraju ćemo graditi u Novom Sadu i Beogradu - istakao je Vučić i dodao da bi trebalo sve da bude gotovo 2020. godine.

Prema rečima predsednika Vučića, prva faza predviđa 8.086 stambenih jedinica, čime se zbrinjava trećina prijavljenih lica. On je, tim povodom, poručio mladima da se prijavljuju u Vojsku i Policiju, jer ih čeka bolja budućnost.

- Za nas je postojanje Vojske Srbije, koju smo doveli u tešku situaciju iz mnogo razloga, nešto što moramo da menjamo i u šta ćemo morati da uložimo mnogo novca, volje, truda, rada, energije i ljubavi prema otadžbini. Smatram da smo zaustavili dalji pad i urušavanje i pozivam mlade da se prijavljuju u Vojsku i Policiju, jer će imati budućnost, sve bolju i sigurniju. Svi koji vole svoju zemlju moći će pristojno da žive, ali uvek će morati da budu spremni da svojoj zemlji pomognu - zaključio je predsednik Vučić.

U Vranju će biti izgrađeno 486 stanova, u Nišu 2.400, u Novom Sadu 2.051 stan,a u prvoj fazi u Beogradu biće izgrađeno 1.000 stanova u Zemunu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.10.2018
mp4 (231 MB)
Obraćanje predsednika Vučića