Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2018

Rusija ceni politiku SrbijeNove donacije za Vojsku Srbije
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.
 
Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, ministar Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta – tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.
 
 - Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Republike Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua, naglasio je Vulin.
 
 Jedna od tema razgovora bila je nastavak vojnotehničke saradnje Srbije i Rusije.
 
 - Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nam je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo veliku donaciju u iznosu od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših pilota, budućih pilota „migova 29“. I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije.
 
Srbija je vojno neutralna zemlja, zemlja koja neće da postane član ni NATO saveza ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima, zaključio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
 
U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovala je ceremoniji polaganja venaca na Spomeniku neznanom junaku u Moskvi. Tom prilikom ministar Vulin je ponovio da su srpski i ruski narod uvek bili na strani sveta gde je sloboda kao i da istorija nije sve što nas povezuje.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.02.2018
mp4 (120 MB)
Izjava ministra Vulina
23.02.2018
mp4 (203,06 MB)
Svečanost u Kremlju
23.02.2018
mp4 (173,31 MB)
Polaganje venaca