Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.02.2018.

Analiza operativnih sposobnosti RV i PVO za 2017. godinu



Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su sa saradnicima analizi operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO za 2017. godinu, koja je dans održana u Domu vazduhoplovstva u Zemunu.
 
U analizi su, pored pripadnika Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO, komandanata jedinica i načelnika ustanova, učestvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije i komandanti Kopnene vojske, Komande za obuku i Garde. Analizirana je realizacija najznačajnijih zadataka iz prethodne godine i uslovi u kojima su zadaci izvršavani, sa posebnim osvrtom na materijalne, finansijske i infrastrukturne probleme.
 
Komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Ranko Živak je, zaključujući analizu i dajući smernice za rad u 2018. godini, ukazao na značaj opremanja novim vazduhoplovima tokom 2017. godine i potrebu za opremanjem savremenim raketnim sistemima PVO u narednim godinama.
 
Obraćajući se učesnicima analize, general Ljubiša Diković je istakao najvažnije rezultate vazduhoplovstva u prethodnoj godini, naročito učešće na bojnom gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru u Republici Bugarskoj. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije se osvrnuo i na aktuelno opremanje Ratnog vazduhoplovstva i PVO novim vazduhoplovima i ukazao na obavezu ulaganja u svakog pripadnika ovog vida Vojske Srbije, naglasivši obavezu nastavka obuke pilota.
 
photoFOTOGALERIJA