Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2017.

Održano zasedanje Mešovitog vojnog komiteta u Kairu




Jedanaesto zasedanje Mešovitog vojnog komiteta za saradnju u oblasti odbrane održano je u Kairu od 3. do 4. decembra 2017. godine.

Delegaciju Ministarstva odbrane Republike Srbije predvodio je general-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije i kopredsednik srpskog dela Mešovitog vojnog komiteta dok je delegaciju Ministarstva odbrane AR Egipat predvodio general-major Mati Ahmed Eraki (Ma’aty Ahmed Eraky) iz Sektora za operativne poslove MO AR Egipat i kopredsednik egipatskog dela Mešovitog vojnog komiteta.

Tokom zasedanja analizirana je realizacija zajedničkih aktivnosti u 2017. godini i usaglašen je i potpisan Plan aktivnosti bilateralne vojne saradnje u 2018. godini. Strane su informisale jedna drugu o političko-bezbednosnoj situaciji na prostorima Zapadnog Balkana, Bliskog istoka i Severne Afrike.

Delegacije su iskazale zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izražena je obostrana namera da se nastavi i intenzivira vojnoekonomska, vojno-vojna i vojnomedicinska saradnja.