Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.09.2017.

Položeni venci na spomenik Senćanskoj bici



Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Senti sa  predsednikom Mađarske Janošem Aderom povodom obeležavanja 320 godina od Bitke kod Sente.

Tokom susreta delegacija, predsednik Vučić zahvalio je Mađarskoj na podršci evropskom putu Srbije i izrazio zadovoljstvo uspešnim razvojem odnosa Srbije i Mađarske, naglasivši da su politički, ekonomski i kulturni odnosi dveju zemalja na visokom nivou.
 
"Stabilnost i uspešan razvoj odnosa Srbije i Mađarske su u prioritetnom interesu obeju zemalja. Od januara do jula 2017. godine robna razmena dostigla je 818,7 miliona evra, što ukazuje na porast poverenja poslovnog sveta u obe zemlje", istakao je predsednik Vučić. On je naglasio da u Srbiji postoji povoljno i stimulativno poslovno okruženje i sigurnost za investitore, kao i da su mađarska ulaganja i učešće mađarskih kompanija u zajedničkim projektima dobrodošli. Predsednik Vučić je dodao da je intenziviranje saradnje dveju zemalja moguće u oblastima infrastrukture, saobraćaja, energetike, poljoprivrede, vodoprivrede, telekomunikacija, turizma i prekogranične saradnje.
 
Predsednik Ader je istakao da su bilateralni odnosi na najvišem nivou i  da se politički dijalog i lični odnosi rukovodstava dveju zemalja konstantno unapređuju, istakavši da zasluga za unapređenje tih odnosa u velikoj meri pripada predsedniku Vučiću. „Mađarska podržava ulazak Srbije u EU i spremna je da svoja iskustva u pregovorima sa EU podeli sa Srbijom“, naglasio je mađarski predsednik.

Nakon susreta, predsednici Aleksandar Vučić i Janoš Ader položili su vence na Spomenik junacima Senćanske bitke.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.09.2017
mp4 (153,75 MB)
Govor predsednika Vučića
11.09.2017
mp4 (30,6 MB)
Sastanak
11.09.2017
mp4 (53,5 MB)
Svečana sednica
11.09.2017
mp4 (44,78 MB)
Polaganje venaca