Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.06.2017.

Jačanje partnerskih odnosa Srbije i Italije




Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa ministarkom odbrane Italije senatorkom Robertom Pinoti, koja predvodi delegaciju Republike Italije na inauguraciji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Đorđević istakao je da Italija za Srbiju predstavlja važnog i pouzdanog političkog i strateškog saradnika, kao i jednog od vodećeg ekonomskog investitora. Đorđević je ocenio da se bilateralni odnosi Srbije i Italije konstantno unapređuju i naglasio da susreti na najvišem nivou potvrđuju obostrano uvažavanje.

Ministar je zahvalio na podršci Italije evropskim integracijama naše zemlje, kao i na profesionalnom odnosu pripadnika Oružanih snaga Republike Italije angažovanih u KFOR.

Ministarka Pinoti prenela je da je Italija zagovornik pristupa Srbije Evropskoj uniji, kao i da je strateško partnerstvo potvrda kvalitativnog nastavka bilateralne saradnje i dijaloga na najvišem nivou.

Obostrano je konstatovano da je saradnja u oblasti odbrane odlična i da prati ukupne bilateralne odnose. Osim toga što se na godišnjem planu realizuje veliki broj bilateralnih aktivnosti u različitim oblastima, krunu saradnje je zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, posebno zajednički angažman u UN misiji UNIFIL u Libanu.
photoFOTOGALERIJA