Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.06.2017.

Unapređenje saradnje sa stranim vojnim predstavnicima akreditovanim u Srbiji



Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac, sa saradnicima, održao je sastanak sa dojenom i vicedoajenom vojnodiplomatskog kora u Beogradu, pukovnicima Ivanom Jušićem i Leontinom Ilieom, kao i predsednikom Beogradske asocijacije vojnih izaslanika pukovnikom Tomasom Ahamerom. 



Kapetan bojnog broda Konjikovac zahvalio je na kooperativnom pristupu u realizaciji aktivnosti međunarodne saradnje i istakao značaj uspostavljenog visokog nivoa uzajamnog razumevanja u stvaranju povoljnog okruženja za unapređenje svih vidova saradnje. Preneo je spremnost za nastavak transparentnog i profesionalnog pristupa u prezentovanju reformskih  procesa u sistemu odbrane, kao i značaj objektivnog informisanja o ključnim aktivnostima Ministarstva odbrane.

Sumirajući saradnju u proteklom periodu, zajednički je izraženo zadovoljstvo kvalitetom i kvantitetom realizovanih planskih i vanplanskih aktivnosti i  dogovorena dinamika prioritetnih aktivnosti u narednom periodu, u skladu sa Planom saradnje sa stranim vojnim predstavnicima.