Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.03.2017.

Priznanja vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok



Na svečanosti u niškom Domu vojske, vojnim obveznicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok u generaciji „jun 2016“ uručene su danas Značke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine.
 Priznanja vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok
Priznanja vojnicima koje je na dobrovoljno služenje vojnog roka uputio Regionalni centar Niš, uručio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković.
 
Obraćajući se pristunima, Janković je podsetio da se danas obeležava osamnaesta godišnjica NATO agresije.
 
– Verujem da će NATO agresija i vazdušne akcije ovakve vrste biti poslednje koje su se dogodile, ne samo nama, nego bilo kome u svetu – rekao je Janković i naglasio da iz ruševina niču nove građevine, mostovi koji spajaju ljude ali da se žrtve ne mogu nadoknaditi i ne smeju nakada zaboraviti.

Priznanja vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok 
Pomoćnik ministra za ljudske resurse je podsetio da je odbrana otadžbine na ovim prostorima oduvek predstavljala svetu dužnost, pravo i čast, a služenje vojnog roka čin koji služi na ponos vojnika i njihovih porodica, naše vojske, naroda i države.
 
– Dragi vojnici, srdačno vam čestitam odsluženje vojnog roka sa željom da nikad ne budete u prilici da ono što ste naučili proverite u praksi. Siguran sam da ćete značke i zahvalnice otadžbine sa ponosom nositi i čuvati kao što ste i časno služili Srbiji – naglasio je Janković.
 
Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA