Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.02.2017.

Unapređenje saradnje sa izaslanicima odbrane akreditovanim u Republici Srbiji



U okviru redovnog tromesečnog informisanja, u Upravi za međunarodnu vojnu saradnju danas je održan sastanak sa doajenom vojno-diplomatskog kora pukovnikom Žan Mari Ferberom i predsednikom Beogradske asocijacije vojnih izaslanika pukovnikom Tomasom Ahamerom. 
 

Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju kapetan bojnog broda Milan Konjikovac, istakao je da su blagovremena komunikacija i konstruktivan dijalog doprineli podizanju nivoa razumevanja i objektivnog informisanja o sistemu odbrane Republike Srbije, kao i sveukupnom produbljivanju saradnje u oblasti odbrane.
 
Zajedničko angažovanje rezultiralo je realizacijom svih planiranih, ali i većim brojem vanplanskih aktivnosti sa stranim vojnim predstavnicima. Konjikovac je informisao o aktivnostima međunarodne vojne saradnje, realizovanim u periodu nakon prethodnog sastanka. Poseban akcenat bio je na aktivnostima  Ministarstva odbrane i Vojske Srbije kao podršci u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije – u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, regionalnoj saradnji, angažovanju u multinacionalnim operacijama i saradnji u domenu Programa Partnerstvo za mir.
 
Čelni ljudi vojno-diplomatskog kora i Beogradske asocijacije vojnih izaslanika istakli su značaj pravovremene i kvalitetne saradnje, koja je u zajedničkom interesu.
 
Na kraju sastanka dogovorena je dinamika realizacije aktivnosti u 2017. godini. 
photoFOTOGALERIJA