Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.01.2017.

Ministar odbrane obišao novosadske vojne penzionere korisnike privremenog smeštaja



Prvog dana 2017. godine ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je novosadske vojne penzionere i njihove porodice korisnike privremenog smeštaja u nekadašnjoj novosadskoj kasarni „Vojvoda Bojović“.
 
Izražavajući zadovoljstvo posetom ministra Đorđevića, nakon domaćinskog tradicionalnog dočeka sa pogačom i solju, tokom razgovora upriličenog na krugu bivše kasarne, Savo Obradović, član Glavnog odbora Udruženja vojnih beskućnika Srbije, upoznao je ministra Đorđevića sa problemima novosadskih korisnika privremenog smeštaja i predložio, po njegovom mišljenju, neka od mogućih rešenja.

 
- Upoznat sam sa vašim problemima i već ih duže vremena pratim, iz tih razloga sam i danas sa vama. Njih nije moguće rešavati parcijalno, zato i želim da iznađem kompleksno, sveobuhvatno, a ne polovično rešenje. U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je više od 19 hiljada problema istih, ili sličnih vašima, rekao je ministar Đorđević u razgovoru sa korisnicima privremenog smeštaja, ističući kako Novi Sad ima realne šanse da postojeće stambene probleme u narednom periodu rešava brže od drugih sredina i najavio skorašnju podelu većeg broja stanova. Ministar je upoznao prisutne i sa današnjim razgovorima vođenim sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada, oko predaje atraktivnih lokacija sadašnjih vojnih objekata Gradu i izgradnji jedne zajedničke kasarne u rejonu Majurska ada i određenog broja vojnih stanova.
 
Nakon razgovora sa velikim brojem korisnika privremenog smeštaja ministar Đorđević obišao je deo smeštajnih prostora, i obradovao najmlađe stanare podelivši im novogodišnje paketiće.

 
Uz ministra Đorđevića vojne penzinere bez rešenog stambenog pitanja obišli su  brigadni general Željko Petrović, komandant Prve brigade Kopnene vojske u čijoj su teritorijalnoj nadležnosti objekti privremenog smeštaja i Ljubomir Draganjac, predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije.
 
U Novom Sadu u privremenom smeštaju živi 131 porodica sa 350, a kao podstanari blizu 200 porodica sa oko 520 članova porodice.
 
Obilazak novosadskih vojnih penzionera, korisnika vojnih penzija i njihovih porodica u privremenom smeštaju od strane ministra Đorđevića, u prilog je značaju koje Ministarstvo odbrane pridaje ovom problemu, i najozbiljnijim namerama Vlade Republike Srbije da se upusti u njegovo brže i efikasnije rešavanje, što svakako uliva nadu najugroženijima.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.01.2017
mp4 (68,87 MB)
Pokrivalica
01.01.2017
mp4 (99,97 MB)
Poseta