Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.12.2016.

Čestitka ministra odbrane povodom Novogodišnjih praznika



Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije upućujem srdačne čestitke povodom novogodišnjih praznika.

 
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pružili su punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu i preduzeli mere za otvaranje određenih poglavlja za punopravno članstvo naše države u Evropskoj uniji.
 
Protekli period za nas nije bio nimalo lak, već smo morali da odgovorimo na brojne izazove različitih oblika, kao i da se racionalno i domaćinski odnosimo kada je u pitanju rešavanje ekonomskih problema kako na nivou Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako i u zemlji. Pokazali smo da raspolažemo kvalitetnim ljudskim resursima i da možemo u narednu godinu ući zadovoljni postignutim rezultatima na svim nivoima rukovođenja i komandovanja.
 
Zahvaljujući svom profesionalnom odnosu prema radu, upornosti i izdržljivosti u prevazilaženju svih problema, pokazali ste da su ljudski resursi najvažnija karika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i potvrdili da imate jednu od značajnih uloga u našoj zajednici. Realizacija zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije bila je usmerena na održavanje i unapređenje operativnih sposobnosti.
 
Ispred nas je godina u kojoj nas čekaju još veći izazovi i mnogo posla. Jedan od kapitalnih zadataka biće zaštita teritorijalnog integriteta Repulbike Srbije i učešće u bezbednosnim strukturama na očuvanju mira kako u regionu, tako i šire u Evropi i svetu.
 
Siguran sam da ćemo u narednom periodu uspeti da realizujemo planirane zadatke i ispunimo obaveze koje nam predstoje. Uz želju za dobro zdravlje, da vama i vašim porodicama predstojeća godina bude uspešna i ispunjena srećom, čestitam vam predstojeće praznike.