Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.11.2016.

Sastanak ministra Đorđevića i ambasadora Ruske Federacije



Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.
Izražena je zahvalnost zbog ruske principijelne podrške našim spoljno-političkim prioritetima, uz napomenu da vodimo samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz beskompromisnu primenu načela vojne neutralnosti i uravnoteženog pristupa razvoju saradnje sa svim stranim partnerima, na bazi međusobnog uvažavanja i poštovanja.

Tokom srdačnog i otvorenog razgovora sagovornici su iskazali zadovoljstvo zbog postignutog kontinuiteta u razvoju  saradnje u oblasti odbrane, koja u potpunosti prati strateško partnerstvo i dostignuti stepen opštih i političkih odnosa dve države.

Ovo se posebno odnosi na vežbe „BARS 2016“ i „Slovensko bratstvo 2016“, koje su uspešno realizovane tokom oktobra i novembra ove godine, a koje imaju nesumnjivi doprinos jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Istaknuto je da će u narednom periodu biti nastavljeno intenziviranje i drugih obostrano prihvatljivih vidova saradnje, sa posebnim akcentom na razvoju vojno-tehničke i vojno-obrazovne saradnje.

Tokom razgovora razmotrena su i ostala vojno-politička pitanja od značaja za dve strane, što se pre svega odnosi na problem migrantske krize, kao i borbu protiv terorizma i drugih bezbednosnih izazova i pretnji.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.11.2016
mp4 (18,62 MB)
Sastanak