Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
15.10.2022.

Ministar Stefanović obišao štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na „Belfisu 2022“



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Sajmu fitnesa i zdravlja „Belfis 2022“. On je tom prilikom istakao da prvi put učestvujemo na ovoj manifestaciji u cilju promocije vojnog poziva među mladima i podsetio da je upravo vojnik simbol odlične fizičke kondicije.

- Jedan vojnik, baš kao i jedan kadet Vojne akademije, mora uvek biti spreman da izvrši svaki zadatak, a dobra fizička pripremljenost je preduslov za to. Posetioci Sajma danas će imati priliku da vide kako to rade naši kadeti i pripadnici naše Sportske jedinice, da vide kako to rade naši vrhunski džudisti Aleksandar Kukolj i Anja Obradović, i moći će da se upoznaju sa tehnikama i veštinama koje se primenjuju u vojsci - rekao je ministar Stefanović.

Ministar odbrane istako je da očekujemo veliku posećenost i podsetio da, uz prikaz sportskih aktivnosti i veština, posetioci Sajma na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije mogu dobiti sve informacije i o prijavljivanju za dobrovoljno služenje vojnog roka, uslovima zasnivanja radnog odnosa, ali i o konkurisanju za školovanje u Vojnoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj vojnoj školi, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.

- Posetioci Sajma moći će da se informišu koje su prednosti priključivanja Vojsci Srbije, u čemu smo i koliko napredovali i, naravno, šta vojska karijerno može da pruži mladim ljudima. Svakako, očekujem veliku posećenost i zahvaljujem se još jednom svim ljudima koji su deo našeg tima ovde – rekao je ministar Stefanović.

Sajam „Belfis 2022“ koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine  i sporta, Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije okupio je više od 50 izlagača iz Srbije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Italije koji su predstavili novitete iz sfere sportske opreme, sprava za vežbanje i zdrave ishrane.