Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
28.02.2020.

Sastanak predsednika i vrhovnog komandanta Vučića sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije




Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije  Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Ministarstva odbrane i preduzeća iz Grupacije odbrambene industrije Srbije. Sastanku u Predsedništvu Srbije prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković.
Sastanku su takođe prisustvovali ministri unutrašnjih poslova i finansija, Nebojša Stefanović i Siniša Mali i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

"Veoma važan sastanak za obnovu i jačanje naše vojne industrije" – napisao je predsednik Vučić na svom Fejsbuk nalogu “Budućnost Srbije – Aleksandar Vučić” posle sastanka.

Grupacija Odbrambena industrija Srbije formirana je odlukom Vlade Republike Srbije sa ciljem da se na jedinstven i usaglašen način ostvari strateški interes Republike Srbije u oblasti proizvodnje naoružanja i vojne opreme kod onih proizvođača čiji je većinski kapital državni ili društveni.

Grupaciju Odbrambena industrija Srbije inicijalno čini 17 članova - privrednih društava koja su nosioci odbrambenih i bazičnih tehnologija u oblasti vojne industrije.