Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstVideogalerija
18.02.2019.

Sastanak ministra Vulina i grčkog ministra nacionalne odbrane Apostolakisa




Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa novim ministrom nacionalne odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom na sajmu "IDEX 2019".

Ministri Vulin i Apostolakis su zadovoljni dosadašnjim nivoom saradnje u oblasti odbrane, a posebno su naglasili značaj zajedničkih vojnih vežbi specijalnih snaga, kao i zajedničko učešće u borbenoj grupi HELBROC gde je Grčka vodeća nacija.

Ministar Vulin je zahvalio za kontinuiranu podršku Grčke očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i preneo da je dosadašnji odnos Grčke prema južnosrpskoj pokrajini potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda. Naglasio je da je za Srbiju neprihvatljivo formiranje tzv. "vojske Kosova" i da se protivi smanjivanju broja pripadnika KFOR-a koji su angažovani na Kosovu i Metohiji, jer za Srbiju KFOR predstavlja jedinu oružanu formaciju na Kosmetu.

Grčki ministar je rekao da će nastaviti sa pružanjem podrške Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i naglasio da se ne slaže sa izjavama albanskih zvaničnika koji pozivaju na ukidanje granica, pohvalivši odmerenu reakciju srpskih političara.