Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.05.2016.

Desetogodišnjica Udruženja penzionisanih podoficira u Nišu



Desetogodišnjica Udruženja penzionisanih podoficira u NišuJubilarna proslava desetogodišnjice rada Udruženja penzionisanih podoficira održana je danas u Nišu. Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i drugi gosti.

Pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković uručio je predesdniku Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira u Nišu Miloradu Petkoviću plaketu za uspešan rad u proteklih deset godina i poželeo Udruženju da i u narednim godinama budu od koristi svojoj zemlji i generacijama koje dolaze.

Predsednik Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira u Nišu Milorad Petković se u svom govoru osvrnuo na deset godina borbe za zaštitu stečenih prava iz oblasti materijalne, stambene i zdravstvene problematike, kao i očuvanje i unapređenje društvenog statusa u celini. Na svečanosti su uručene povelje, plakete i zahvalnice ustanovama, institucijama i pojedincima za izuzetnu saradnju sa udruženjem u proteklih deset godina, dok su pripadnici Vojnog orkestra Niš, recitatori i solisti na muzičkim instrumentima izveli prigodan kulturno-umetnički program.