Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.03.2016.

Ministar odbrane primio ambasadora Italije



Ministar odbrane primio ambasadora ItalijeMinistar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Italije Đuzepe Manco saglasili su se na današnjem sastanku da saradnja dve zemlje u oblasti odbrane prati sveukupne bilateralne odnose koji su stabilni i tradicionalno prijateljski.

Krunu saradnje čini dosadašnje zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, posebno angažman u misiji UN u Libanu. Pozitivna iskustva, stečeno poverenje i čvrste veze sa terena su najbolja osnova za razmatranje daljih zajedničkih aktivnosti, ocenili su sagovornici.

Ministar Đorđević rekao je da su podrška i razumevanje Italije u periodu otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU veoma značajni i korisni. On se, takođe, zahvalio na profesionalnom angažovanju pripadnika oružanih snaga Italije u okviru KFOR-a.

Ministar odbrane upoznao je ambasadora Italije sa prioritetnim aktivnostima u okviru saradnje sa Evropskom unijom u oblasti odbrane. Sagovornici su ocenili da se angažovanjem pripadnika MO i VS u multinacionalnim operacijama pod okriljem EU obezbeđuje povoljan uticaj na ukupan proces evrointegracija Srbije.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA