Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.02.2024.

Održana Analiza rada Uprave za obaveze odbrane za 2023. godinu



Analiza realizacije zadataka iz funkcionalne nadležnosti i Godišnjeg plana rada Uprave za obaveze odbrane za 2023. godinu održana je danas u kasarni „Topčider“.

Analizi, kojom je rukovodio načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Goran Desančić, prisustvovao je vršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Siniša Radović.

Težišno su analizirani postignuti rezultati u radu Uprave za obaveze odbrane i potčinjenih teritorijalnih organa Ministarstva odbrane realizacijom poslova iz funkcionalne nadležnosti – planiranje priprema za odbranu i koordinacija priprema subjekata odbrane, vojna, radna i materijalna obaveza, poslovi mobilizacije, obučavanje građana i koordinacija poslova civilne zaštite. Takođe, usvojeni su cilj i težišni zadaci rada za 2024. godinu.

Na današnjoj Analizi uručena su priznanja za rad najistaknutijim pripadnicima Uprave i centara i zahvalnice saradnicima, a za najbolji Regionalni centar Ministarstva odbrane za 2023. godinu proglašen je Regionalni centar Kragujevac, kojim rukovodi pukovnik Nebojša Nikolić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.02.2024
mp4 (112,62 MB)
Analiza rada