Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.10.2019

Završene 7. CISM svetske vojne igre u KiniSpuštanjem zastave CISM i gašenjem olimpijske vatre na ceremoniji svečanog zatvaranja u kineskom gradu Vuhanu završene su 7. CISM svetske vojne igre.

Devetog, poslednjeg takmičarskog dana na 7. CISM svetskim vojnim igrama u kineskom gradu Vuhanu nastupili su naši maratonci i triatlonci.
 
Najveći uspeh ostvario je desetar Đuro Borbelj postavljanjem novog rekorda Vojske Srbije u maratonu sa 2:29:23. Prethodni rekord držao je pukovnik Branko Bošković još od 1995. godine.
 
Kapetan Nevena Jovanović ostvarila je lični rekord u maratonu, a zastavnik Igor Vuković postigao je svoje najbolje vreme u triatlonu.
 
U rezimeu našeg učinka na 7. CISM svetskim vojnim igrama ističemo tri bronzane medalje koje su osvojili braća Mate i Viktor Nemeš u rvanju grčko-rimskim stilom i Sanja Vukašinović u gađanju iz puške na 50 metara.

Od boljih rezultata naših reprezentativaca izdvajamo četiri 5. mesta, jedno 8. i jedno 9. mesto. Džudista Bojan Došen plasirao se u polufinale, ali je zbog povrede morao odustati i takmičenje je završio na 5. mestu. Na toj poziciji je i Tijana Bogdanović u tekvondu, Milica Emini u trci na 100 metara sa preponama i plivač Velimir Stjepanović u trci na 400 metara slobodno, dok je na 200 metara delfin u finalu bio osmi. Žarko Ćulum je u džudou osvojio 9. mesto.
 
Reprezentacija Vojske Srbije imala je 41 takmičara koji su nastupili u 10 disciplina: rvanju, tekvondu, orijentiringu, džudou, boksu, plivanju, atletici, padobranstvu, streljaštvu i triatlonu.
 
Po ukupnom broju osvojenih medalja reprezentacija Vojske Srbije, sa tri bronzane medalje, nalazi se na 35 mestu od 109 zemalja učesnica, a prema rangiranju medalja je na 54. mestu.