Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.10.2015.

Binički na koncertu ansambla Kolo




Nacionalni ansambl „Kolo“ priredio je u  Belekspo centru  koncert „TradicijaNova“ kojim je zvanično otvorio novu sezonu.   Ansambl  se koncertom predstavio stručnoj, ali i široj javnosti na jedan  moderan način.

Program je bio podeljen u tri celine. U prvoj programskoj celini nastupili su sa koreografijama iz klasičnog programa u pratnji njihovog Narodnog orkestra.

Igrači Ansambla „Kolo“ su ujedno i pevači, pa su se u drugom programskom delu predstavili kroz dve izvorne pesme, dve horski stilizovane pesme i rimejkom izvorne narodne pesme „Lastavice, lasto“ u izvođenju mlade kantautorke Ane Ćurčin.

Potom je usledio i treći programski deo „TradicijaNova“. Kako joj i ime kaže, nova programska linija predstavlja umetnička dela koja bi i sama jednog dana mogla postati tradicija. U pitanju su koreografske minijature na muziku savremenih kompozitora: „Srpska fantazija“ Aleksandra Sedlara i „Balkanska simfonijska igra 2“ Konstanitna Blagojevića. Obe kompozicije izveli su u saradnji sa proširenim sastavom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, uz koji je nastupio i Luka Sešek, solista na violini koji živi i radi u Los Anđelesu.

Deo večerašnje svečnosti bila je i izložba fotografija Jelene Janković, fotografkinje koja se ove godine priključila timu Ansambla.

photoFOTOGALERIJA