Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2021.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Miloradović u poseti Ministarstvu odbrane Kipra



Delegacija Ministarstva odbrane koju predvodi pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović nalazi se u poseti Ministarstvu odbrane Republike Kipar, gde će sa predstavnicima Nacionalne garde i Ministarstva odbrane razgovarati o aktuelnim i budućim projektima vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje.

Pomoćnik ministra Miloradović na početku posete sastao se sa komandantom Nacionalne garde Kipra general-potpukovnikom Dimokritosom Zervakisom i Stalnim sekretarom Ministarstva odbrane Kipra Andreasom Lukasom. Tom prilikom analizirana je i obostrano visoko ocenjena dosadašnja saradnja u oblasti naoružanja i vojne opreme, potvrđena spremnost da se zajednički nastavi na njenom jačanju i unapređenju i razgovarano o mogućnostima za saradnju u okviru evropskih bezbednosnih inicijativa.

Republika Kipar je značajan partner Republici Srbiji u oblasti vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje i zaključeno je da je obim i sadržaj saradnje značajno unapređen u prethodnom periodu. Poseta predstavnika Ministarstva odbrane i održani sastanci doprineće nastavku i daljem razvoju postojeće uspešne saradnje.
 
photoFOTOGALERIJA