Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.04.2021.

Državni sekretar Živković razgovarao sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Hipijem



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković razgovarao je danas, putem video-linka, sa državnim sekretarom za Oružane snage u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejmsom Hipijem.

Državni sekretar Živković istakao je zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i naglasio opredeljenje za njeno suštinsko unapređenje u vojno-vojnoj, vojnoobrazovnoj, vojnomedicinskoj i saradnji u oblasti odnosa sa javnošću. On je rekao da predstojeće zajedničko angažovanje u multinacionalnoj operaciji UNFICYP na Kipru predstavlja krunu dosadašnje saradnje, što će podsticajno delovati na dalje unapređenje odnosa dve zemlje.

Državni sekretar Hipi predstavio je novousvojeni Integrisani pregled bezbednosti, odbrane, razvoja i spoljne politike Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, koji iznosi viziju globalne Britanije do 2030. godine i ciljeve nacionalne bezbednosti i spoljne politike do 2025. godine. On je ukazao na potrebu angažovanja u multinacionalnim operacijama, radi doprinosa očuvanju mira na globalnom nivou.

Razgovoru je prisustvovao pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.04.2021
mp4 (49,33 MB)
Video konferencija