Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.04.2020

Ministar Vulin: Donacija nove bolnice koju grade privatni preduzetnici primer je svim građanima
Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma obišao radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19. Nova bolnica je donacija firme “Termomont” i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen.
 Ministar Vulin je istakao da je veoma ponosan ne samo na brzinu radova i ogroman entuzijazam ljudi koji izvode radove, već i na sposobnost našeg privatnog sektora da ne razmišlja ni o profitu ni o novcu, nego da u trenucima krize dođe i pomogne svojoj državi.
 
- Vrednost ovih radova je više od 30 miliona dinara. Niko nije ni pomislio da traži bilo šta od svoje države, niko se ne bi ljutio ni da se nisu javili. Niko od njih ne očekuje da urade ono što su uradili i ono što su ponudili, ali oni su došli sami i pitali šta mogu da pomognu. Ovo je poruka i za sve građane Srbije – ne samo da budemo ponosni na preduzetnike koji su u stanju da urade nešto što ni mnogo veći i organizovaniji ne mogu da urade, već da svako od nas pomisli šta je uradio za svoju državu. Šta si ti to lično uradio? Šta si to uradio da se izborimo sa kovidom, šta si uradio da pobedimo ovaj užasan virus? Neko je u stanju da napravi bolnicu i mi smo mu za to beskrajno zahvalni, a od nekoga bi bilo dovoljno samo da ostane kod kuće i da poštuje ono što mu kažu lekari i stručnjaci. Neka svako uradi ono što je do njega i pobedićemo - poručio je ministar Vulin.

Vlasnik i direktor firme “Termomont” Dejan Burčul izjavio je da je danas treći dan radova.
 
- Na terenu je 71 radnik, radimo i unutrašnje i spoljne radove. U toku današnjeg dana biće završen i krov, a od danas radimo u tri smene. Radi se rekonstrukcija 1.000 kvadrata, dogradnja još 300 kvadrata novog objekta, a vrednost je oko 30 miliona dinara - rekao je direktor Burčul.
 
Tok radova možete pratiti uživo na sajtu Ministarstva odbrane (live stream) na sledećem linku:
http://www.mod.gov.rs/cir/video/15851/prenos-uzivo-izgradnja-bolnice-na-vmc-karaburma-15851
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.04.2020
mp4 (83,08 MB)
Izjava ministra Vulina
06.04.2020
mp4 (34,57 MB)
Izjava direktora „Termomonta“ Dejana Burčula
06.04.2020
mp4 (97,55 MB)
Obilazak
06.04.2020
Prenos uživo: Izgradnja bolnice na VMC Karaburma