Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.01.2020.

Sastanak ministra odbrane i producenata projekta „Heroji sa Košara“




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima producentske kuće "Omega production“ koji rade na pripremi igranog filma i serijala „Heroji sa Košara“.
 
Sastanak je bio posvećen podršci Ministarstva odbrane i Vojske Srbije projektu igranog filma i serijala o herojima sa Košara.
 
Ministar Vulin, ukazao je, tokom razgovora, na važnost bitke na Košarama u odbrani otadžbine od NATO agresije, o kojoj je do nedavno javnost malo znala, kao i na značaj projekata posvećenih tako značajnim događajima u našoj istoriji.
 
U ime produkcijske kuće, reditelj Balša Đogo, predstavio je ministru odbrane projekat „Heroji sa Košara“, kao i neophodne informacije u vezi sa njegovom realizacijom, sa posebnim osvrtom na elemente u kojima bi podrška Ministarstva odbrane bila značajna.
 
- Ministarstvo odbrane prepoznalo je koliko je to veliki i odgovoran posao i odlučili su da nam i pomognu u realizaciji tog projekta. Serijal govori o momcima koji su branili Košare, ali i o svim pripadnicima vojske koji su učestvovali u odbrani otadžbine od NATO agresije – istakao je reditelj Balša Đogo dodavši da je planirano snimanje filma i 12 epizoda serije "Heroji sa Košara“.
videoVIDEOGALERIJA
21.01.2020
mp4 (36,19 MB)
Sastanak