Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.05.2019.

Vojno-diplomatski predstavnici posetili izložbu "Odbrana 78"



Diplomatsko-konzularni i strani vojni predstavnici na službi u Beogradu, obišli su danas izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Diplomate Alžira, Belorusije, Kipra, Češke, Egipta, Meksika, Mijanmarske Unije, Palestine, Ruske Federacije, Indije, DR Konga, Bosne i Hercegovine, Pakistana, Katara i Sirije i vojni atašei Alžira, Angole, Grčke, Indonezije, Irana, Kine, Ruske Federacije, Slovačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine imali su priliku da sagledaju multimedijalnu izložbu koja na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije, koja je počela napadom na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, bez  odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnoštvo dece.

Izložba „Odbrana 78“, čiji je autor Dušan Jovović, multimedijalna je i interaktivna postavka podeljena u osam celina i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.05.2019
mp4 (137,41 MB)
Obilazak izložbe