Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.09.2018.

Interni konkurs za pri­jem pro­fe­si­o­nal­nog voj­nog li­ca ili dr­žav­nog slu­žbe­ni­ka, od­no­sno na­me­šte­ni­ka



MI­NI­STAR­STVO OD­BRA­NE RE­PU­BLI­KE SR­BI­JE
SEK­TOR ZA LjUD­SKE RE­SUR­SE
UPRA­VA ZA KA­DRO­VE
 
ras­pi­su­je
 
IN­TER­NI KON­KURS
 
za pri­jem pro­fe­si­o­nal­nog voj­nog li­ca ili dr­žav­nog slu­žbe­ni­ka, od­no­sno na­me­šte­ni­ka u svoj­stvo voj­nog slu­žbe­ni­ka i voj­nog na­me­šte­ni­ka u rad­ni od­nos na neo­d­re­đe­no vre­me
 
I Na­ziv or­ga­ni­za­ci­o­ne je­di­ni­ce Mi­ni­star­stva od­bra­ne Re­pu­bli­ke Sr­bi­je u ko­joj se vr­ši po­pu­na for­ma­cij­skih me­sta:
 
Voj­na bol­ni­ca No­vi Sad, Upra­va za voj­no zdrav­stvo MO
 
Rad­na me­sta ko­ja se po­pu­nja­va­ju:
  1. ru­ko­va­lac in­ten­dant­skih MS i RR, SSS, je­dan (1) iz­vr­ši­lac,
  2. vo­zač sa­ni­tet­skog au­to­mo­bi­la, KV, je­dan (1) iz­vr­ši­lac.
 
Uslo­vi:za rad­no me­sto pod red­nim bro­jem 1:
  • ste­če­no sred­nje obra­zo­va­nje u tra­ja­nju od če­ti­ri go­di­ne,za rad­no me­sto pod red­nim bro­jem 2:
  • ste­če­no sred­nje obra­zo­va­nje u tra­ja­nju od tri go­di­ne sa­o­bra­ćaj­ne stru­ke,
  • po­se­do­va­nje vo­zač­ke do­zvo­le „C” ka­te­go­ri­je. 
II Za­jed­nič­ko za oba rad­na me­sta
Iz­bor­ni po­stu­pak: U iz­bor­nom po­stup­ku bi­će pri­me­nje­ni kri­te­ri­ju­mi pro­pi­sa­ni Od­lu­kom o utvr­đi­va­nju me­ra za spro­vo­đe­nje stra­te­gi­je ka­ri­jer­nog vo­đe­nja i sa­ve­to­va­nja u Re­pu­bli­ci Sr­bi­ji u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne i Voj­sci Sr­bi­je („Slu­žbe­ni voj­ni list”, broj 10/12, 6/14, 23/15 i 30/17), a ko­ji ob­u­hva­ta­ju pro­sek oce­na sa po­sled­njeg ni­voa ško­lo­va­nja (40% od ukup­nog bro­ja bo­do­va), psi­ho­lo­šku pro­ce­nu kan­di­da­ta (40% od ukup­nog bro­ja bo­do­va), raz­go­vor sa kan­di­da­tom (20% od ukup­nog bro­ja bo­do­va).

Kan­di­da­ti či­je su pri­ja­ve bla­go­vre­me­ne, do­pu­šte­ne, ra­zu­mlji­ve, pot­pu­ne i uz ko­je su pri­lo­že­ni svi do­ka­zi i ko­ji is­pu­nja­va­ju sve uslo­ve za za­po­sle­nje na for­ma­cij­skim me­sti­ma za ko­ja kon­ku­ri­šu bi­će upu­će­ni na psi­ho­lo­šku pro­ce­nu ka­pa­ci­te­ta u nad­le­žne voj­no­zdrav­stve­ne usta­no­ve. Na­ve­de­na pro­ce­na vr­ši se pu­tem stan­dar­di­zo­va­nih te­sto­va. O da­tu­mu, vre­me­nu i me­stu oba­vlja­nja pro­ce­ne psi­ho­lo­ških ka­pa­ci­te­ta kan­di­da­ti će bi­ti oba­ve­šte­ni pi­sa­nim pu­tem na adre­se na­ve­de­ne u pri­ja­vi.

Kan­di­da­ti ko­ji ne za­do­vo­lje na psi­ho­lo­škoj pro­ce­ni gu­be pra­vo na da­lje uče­šće u iz­bor­nom po­stup­ku.
Sa kan­di­da­ti­ma ko­ji za­do­vo­lje pro­ce­nu psi­ho­lo­ških ka­pa­ci­ta­ta bi­će oba­vljen raz­go­vor. O da­tu­mu, vre­me­nu i me­stu oba­vlja­nja raz­go­vo­ra kan­di­da­ti će bi­ti oba­ve­šte­ni pi­sa­nim pu­tem na adre­se na­ve­de­ne u pri­ja­vi.

Ta­ko­đe, za kan­di­da­te ko­ji is­pu­nja­va­ju uslo­ve kon­kur­sa, uz nji­ho­vu pi­sa­nu sa­gla­snost, bi­će iz­vr­še­na bez­bed­no­sna pro­ce­na u skla­du sa Pra­vil­ni­kom o bez­bed­no­snim pro­ve­ra­ma li­ca ko­je oba­vlja Voj­no­be­zbed­no­sna agen­ci­ja.

Kan­di­da­ti ko­ji se ne oda­zo­vu u bi­lo ko­joj fa­zi iz­bor­nog po­stup­ka gu­be pra­vo na da­lje uče­šće o iz­bor­nom po­stup­ku.

Kan­di­da­ti ko­ji uđu u naj­u­ži iz­bor, pre pri­je­ma u rad­ni od­nos do­sta­vi­će le­kar­sko uve­re­nje o op­štoj zdrav­stve­noj spo­sob­no­sti.
III Me­sto ra­da: No­vi Sad
IV Rok za pod­no­še­nje pri­ja­ve na in­ter­ni kon­kurs je osam da­na i po­či­nje da te­če od na­red­nog da­na od da­na ogla­ša­va­nja u ma­ga­zi­nu ,,Od­bra­na”.
V Li­ce za­du­že­no za da­va­nje oba­ve­šte­nja o in­ter­nom kon­kur­su: pot­pu­kov­nik Vla­di­mir Šma­nja, te­le­fon 021/4835-591 ili 51-591.
VI Adre­sa na ko­ju se pod­no­si pri­ja­va za in­ter­ni kon­kurs:
Po­štom na adre­su Voj­na bol­ni­ca No­vi Sad, Trg vla­di­ke Ni­ko­la­ja 5, Pe­tro­va­ra­din – No­vi Sad, sa na­zna­kom „za in­ter­ni kon­kurs”. Lič­na do­sta­va mo­že se iz­vr­ši­ti na De­lo­vod­stvu Voj­ne bol­ni­ce No­vi Sad na na­ve­de­noj adre­si (zgra­da broj 34, pri­ze­mlje, kan­ce­la­ri­ja broj 7, u vre­me­nu od 8.00 do 15.00 ča­so­va).
VII Do­ka­zi ko­ji se pri­la­žu na na­ve­de­ni kon­kurs:
Uz pri­ja­vu, u ko­joj se na­vo­de osnov­ni lič­ni po­da­ci, adre­sa sta­no­va­nja, kon­takt te­le­fon, mail adre­sa, kan­di­da­ti po­red krat­ke bi­o­gra­fi­je pri­la­žu i sle­de­će:
  • ove­re­na fo­to­ko­pi­ja di­plo­me ko­jom se po­tvr­đu­je zah­te­va­na struč­na spre­ma;
  • ove­re­ne fo­to­ko­pi­je sve­do­čan­sta­va za za­vr­šen sva­ki raz­red sred­nje ško­le;
  • za fo­r­ma­cij­sko me­sto pod red­nim bro­jem 2. oči­ta­na vo­zač­ka do­zvo­la, u ko­joj se vi­de upi­sa­ne ka­te­go­ri­je ko­je kan­di­dat po­se­du­je;
  • mi­šlje­nje i sa­gla­snost pret­po­sta­vlje­nog sta­re­ši­ne ran­ga ko­man­dan­ta ba­ta­ljo­na ili vi­šeg;
  • kar­ton osnov­nih lič­nih po­da­ta­ka (KOLP).
Svi do­ka­zi se pri­la­žu u ori­gi­na­lu ili u fo­to­ko­pi­ji ko­ja je ove­re­na kod jav­nog be­le­žni­ka, od­no­sno u op­šti­ni ili su­du u gra­do­vi­ma i op­šti­na­ma gde ni­su ime­no­va­ni jav­ni be­le­žni­ci.

VI­II Li­ca ko­ja ima­ju pra­vo da uče­stvu­ju na in­ter­nom kon­kur­su:

Na in­ter­nom kon­kur­su mo­gu da uče­stvu­ju pro­fe­si­o­nal­na voj­na li­ca i dr­žav­ni slu­žbe­ni­ci, od­no­sno na­me­šte­ni­ci iz Mi­ni­star­stva od­bra­ne i Voj­ske Sr­bi­je.

NA­PO­ME­NE:

Ne­bla­go­vre­me­ne, ne­do­pu­šte­ne, ne­ra­zu­mlji­ve ili ne­pot­pu­ne pri­ja­ve i pri­ja­ve, uz ko­je ni­su pri­lo­že­ni svi po­treb­ni do­ka­zi od­no­sno fo­to­ko­pi­je ove­re­ne u op­šti­ni, su­du ili kod jav­nog be­le­žni­ka, bi­će od­ba­če­ne za­ključ­kom.
In­ter­ni kon­kurs spro­vo­di kon­kurs­na ko­mi­si­ja ko­ju ime­nu­je mi­ni­star od­bra­ne. Ovaj oglas ob­ja­vlju­je se na veb-stra­ni­ci Mi­ni­star­stva od­bra­ne Re­pu­bli­ke Sr­bi­je i u ma­ga­zi­nu ,,Od­bra­na”.