Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.05.2018.

Saopštenje




Žao nam je što gospodin Šabić ne može da razume da ne treba da komunicira sa Ministarstvom odbrane putem medija.

Ministarstvo odbrane uvek i bezuslovno poštuje zakon pa će zato i sprovesti nalog gospodina Šabića, bez obzira što nam nije objasnio zašto nam je zabranio da radimo ono što nismo hteli da radimo i zašto nam je zabranio da činimo ono što nikako ne možemo da činimo bez odluke suda.

Ako ga opet ponese želja da se putem medija obračunava sa Ministarstvom odbrane možda će nam zabraniti da isplaćujemo subvencije poljoprivrednicima, što je mera koju možemo da sprovedemo isto koliko i da oduzimamo telefone bez odluke suda.

Gospodin Šabić ne može da se uzdrži od političkih ocena i napada. Podsećamo gospodina Šabića da ne treba Ministarstvo odbrane da doživljava kao političkog protivnika i da pozicija poverenika ne treba da bude priprema za političku karijeru, kao kod nekih njegovih kolega. Žao nam je što gospodin Šabić nije vreme koje troši na društvenim mrežama upotrebio da dođe u Ministarstvo i izbegne sve nesporazume. Mi smo i dalje otvoreni za dijalog i kada god bude imao vremena biće naš gost, u skladu sa bezbednosnim sertifikatima koje poseduje.