Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.05.2016.

Ministar Đorđević proveo Vaskrs sa vojnicima



Nakon jučerašnje posete bazama Jug i Trsteno,  ministar odbrane Zoran Đorđević, u nastavku obilaska Kopnene zone bezbednosti,  danas je posetio bazu Dobrosin i posednuti objekat Tašlak kod Bujanovca.

Nakon što je pripadnicima Vojske Srbije,  koji na ovom području obavljaju zadatke, čestitao Vaskrs, ministar je sa zamenikom načelnika Generalstaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, i komandantom Kopnene Vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, u bazi Dobrosin prisustvovao pokaznoj vežbi "Postupak baze u slučaju napada i intervencija ka ugroženom organu obezbeđenja".

Tokom obilaska baze, nakon tradicionalnog kucanja vaskršnjim jajima, u razgovoru s pripadnicima Vojske angažovanim u bazi, ministar se informisao o uslovima života i rada i najavio da će i dalje činiti sve da njihov materijalni položaj bude iz dana u dan bolji.

- Drugi dan je Vaskrsa i uverili smo se i danas da je Vojska spremna da redovno obavlja svoje zadatke na administrativnoj liniji. Želim da izrazim zadovoljstvo zbog svega što sam video, uključujući i pokaznu vežbu, rekao je ministar odbrane i dodao da je Vojska spremna i sposobna da sačuva našu zemlju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je, nakon obilaska posednutog objekta Tašlak,  ručao s pripadnicima Vojske angažovanim na tom lokalitetu, veoma bitnom za kontrolu administrativne linije s Kosovom i Metohijom.

Kopnena zona bezbednosti je duga 382 kilometra i široka pet kilometara, a na njenom obezbeđivanju angažovani su pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.