Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
16.04.2016.

Pripadnici sistema odbrane tradicionalno na Beogradskom maratonu



Pripadnici sistema odbrane tradicionalno na Beogradskom maratonuPripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su i na ovogodišnjem 29. Beogradskom maratonu. Među više od 5000 takmičara iz 58 zemalja bilo je 176 pripadnika sistema odbrane.

U polumaratonskoj trci, stazi dugoj 21 kilometar, učestvovali su i ministar odbrane Zoran Đorđević, general-major Goran Radovanović i pukovnici Milivoje Pajović i Dragan Kotarlić.

Ministar odbrane je izjavio da je učestvovanje na Maratonu upravo potvrda „da sve što hoćemo – možemo“.

Pripadnici sistema odbrane tradicionalno na Beogradskom maratonu- Kada mi u Srbiji stvarno nešto želimo mi to i možemo. Današnja slika iz Beograda treba da obiđe svet i pošalje lepu poruku o nama, rekao je ministar Đorđević.

U maratonu je nastupilo 11 pripadnika sistema odbrane. Najveći uspeh ostvaren je u polumaratonskoj trci gde su u ženskoj konkurenciji drugo i treće mesto zauzele poručnik Nevena Jovanović i profesionalni vojnik Nataša Ćulafić, a u maratonskoj trci od 42 kilometra najuspešniji je bio potpukovnik Nenad Milosavljević, koji je kroz cilj prošao kao petoplasirani. Profesionalni vojnik Mariana Čegar Lukić odustala je od maratonske trke 10 kilometara pred cilj, a u tom trenutku je bila trećeplasirana.

Kenijski atletičar Abel Kibet Rop trijumfovao je na 29. Beogradskom maratonu, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Stela Barsosio, takođe iz Kenije.