Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
14.04.2016.

Ministar Đorđević uručio ključeve od stanova iz Fonda SOVO



Ministar Đorđević uručio ključeve od stanova iz Fonda SOVOMinistar odbrane Zoran Đorđević uručio je danas u beogradskom naselju Mirijevo ključeve od deset stanova penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Reč je o stambenim interesentima Fonda za socijalno osiguranje vojnih osuguranika koji su raspadom SFRJ ostali bez stanova na teritoriji nekadašnjih republika.

Ministar Đorđević istakao je da je ovo prva dodela stanova pripadnicima sistema odbrane u ovoj godini, dodajući da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije učiniti sve u skladu sa mogućnostima da se u što kraćem roku reše stambena pitanja aktivnih i penzionisanih pripadnika tog sistema.

Ministar Đorđević uručio ključeve od stanova iz Fonda SOVOJedan od novih stanara u mirijevskoj ulici Kisele vode je i Stevan Stefanović, potpukovnik u penziji, koji je nakon napuštanja Zagreba krajem 1991. godine, više od dve decenije čekao na rešavanje stambenog pitanja. On je izrazio zadovoljstvo stanom čije je ključeve danas, sa suprugom, preuzeo.

Osim dodele stanova u zakup na neodređeno vreme, Fond za SOVO je do sada dodelio ukupno 1646 kredita u dinarskoj protivrednosti od 20.000 evra, od kojih je u ovoj godini realizovano 25, a do kraja godine planirano je još 75 kredita. Očekuje se da iz Fonda za SOVO tokom 2016. godine bude stambeno zbrinuto 120 korisnika vojnih penzija, od kojih 100 putem kredita i 20 dodelom stana u zakup na neodređeno vreme.