Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
23.06.2014.

Državni sekretar Đorđević primio delegaciju Parlamentarne skupštine NATO



Drzavni sekretar Djordjevic priio Parlamentarnu delegaciju NATODržavni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa članovima delegacije Potkomiteta za transatlantsku bezbednost i politiku odbrane Parlamentarne skupštine NATO koju je predvodio Svere Majrli predstavnik Norveške.

Tom prilikom, sekretar Đorđević je istakao da je današnja poseta izuzetna prilika da se još jednom iskaže čvrsto opredeljenje Vlade Republike Srbije za nastavak i konstantno unapređenje saradnje sa sevrnoatlanskim savezom.

- Ta saradnja se već jedanaest godina odvija uspešno i veoma intenzivno kroz mehanizme Programa Partnerstvo za mir, koji ove godine obeležava dvadeset godina postojanja. Sistem odbrane Republike Srbije u potpunosti je podložan civilnoj, demokratskoj i parlamentarnoj Drzavni sekretar Djordjevic priio Parlamentarnu delegaciju NATOkontroli i u najvećoj mogućoj meri otvoren ka javnosti i institucijama civilnog društva sa kojima ostvaruje saradnju u velikom broju aktivnosti – naglasio je državni sekretar Đorđević ukazujući na zaokruženu pravnu regulativu u oblasti odbrane, dodajući da je u toku javna rasprava o predloženim izmenama i dopunama zakona o odbrani i Vojsci Srbije, kao i Strategijski pregled odbrane Republike Srbije za period do 2020. godine.

Obraćajući se u ime delegacije, Majrli je istakao da je region Balkana veoma važan za NATO Parlamentarnu skupštinu, kao i za Evropu i tranatlantsku saradnju.

- Mnogo godina Srbija sarađuje sa NATO i negujemo bliske odnose naše Skupštine i Narodne skupštine Srbije. Veoma mi je drago to što sam čuo od državnog sekretara Đorđevića i nastavićemo dobru saradnju i razgovore sa vašom zemljom – poručio je Majrli.

U nastavku današnjeg susreta, predstavnici NATO parlamentarne skupštine bili su prilici da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva odbrane.