Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
06.11.2013.

Predsednik Narodne skupštine u Specijalnoj brigadi



Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović posetio je danas Specijalnu brigadu Vojske Srbije u Pančevu, gde ga je dočekao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković.

Posle raporta komandanta brigade brigadnog generala Ilije Todorova, predsedniku Narodne skupštine je, na kraćem brifingu, predstavljena „lična karta“ brigade i njenih jedinica. General Todorov je upoznao Stefanovića s težišnim zadacima koje jedinica izvršava i dostignutim nivoom operativne sposobnosti, a zatim je, u okviru taktičko tehničkog zbora, prikazana najmodernija telekomunikaciona i specijalna oprema, s naoružanjem koje brigada poseduje.

Predsednik Narodne skupštine Srbije prisustvovao je i kraćoj prezentaciji borilačkih veština pripadnika Specijalne brigade, a zatim se, u automatskoj streljani, kroz dejstvo protivterorističkog tima, uverio u visok nivo vatrene obuke u jedinici.

Na kraju posete Specijalnoj brigadi, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović je rekao da se ovom posetom  uverio u visok nivo obučenosti pripadnika  jedinice.

- Imao sam priliku da vidim u kakvim uslovima rade pripadnici jedne, u svakom smislu, elitne jedinice Vojske Srbije. To je u ovom trenutku ono najbolje što Srbija ima, to su ljudi koji su svoj život posvetili zaštiti naše države i njene bezbednosti, naglasio je Stefanović.