Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.01.2024.

Dan 72. brigade za specijalne operacijeU kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu danas je održana vojna svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno izvršen borbeni zadatak.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, pročitane su čestitke povodom praznika, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci u spomen-sobi brigade.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama — koju je obeležilo dalje jačanje sposobnosti jedinice, pre svega kroz realizaciju Projekta 5000 i nastavak opremanja savremenim naoružanjem i vojnom opremom — istaknuto je da su pripadnici 72. brigade uspešno realizovali sve dodeljene zadatke, pokazavši pritom vrhunsku obučenost, visok moral i profesionalizam. 

Svečanosti su prisustvovali načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, raniji komandanti brigade, predstavnici jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, te udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

U 72. brigadi za specijalne operacije danas je obeležena i krsna slava jedinice, Sveti Sava, prvi arhiepiskop srpski – Savindan.