Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
09.12.2022.

Poseta delegacije Ministarstva odbrane Austrije



Načelnik Uprave za organizaciju pukovnik Milan Milanović sastao se u Beogradu sa načelnikom Direkcije za personalna pitanja i organizaciju Ministarstva odbrane Austrije brigadnim generalom dr Andreas Šlegelom sa kojim je razovarao o projektovanju efikasnih organizacionih sistema i mogućim rešenjima problema koji prate proces projektovanja organizacije ministarstva odbrane i oružanih snaga. Teme razgovora bile su i modeli vrednovanja poslova u sektoru odbrane i bezbednosti i budući trendovi u razvoju organizacije oružanih snaga.
 
Načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Goran Desančić i načelnik Uprave za kadrove pukovnik Zlatko Mišić sa kolegama iz Austrije razgovarali su i o trendovima priprema za odbranu. Kao posebne teme izdvojena su pitanja koja se odnose na  prednosti i nedostatke modela dobrovoljnog služenja vojnog roka, pripremu i obučavanje građana za postupanje u vanrednom i ratnom stanju, modele karijernog vođenja profesionalnih vojnih lica i civilnih lica.
 
Dvodnevni razgovori delegacija ministarstava odbrane Srbije i Austrije zasnivali su se na iskustvima dve zemlje koje nisu članice vojnih saveza i obe su članice Partnerstva za mir, a dele sličnosti u teritorijalnom i demografskom pogledu kao i modelima popune.