Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
15.11.2022.

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske Pjerom Košarom. Tom prilikom ministar Vučević je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske stabilni i tradicionalno prijateljski, a da je jačanje političke i ekonomske saradnje sa Francuskom jedan od prioriteta Vlade, što ima uticaj na perspektive pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.

Vučević je podsetio da je Republika Srbija opredeljena i da će nastaviti da razvija i unapređuje odnose sa drugim državama i vojno-političkim savezima, u skladu sa sopstvenim interesima, a radi jačanja globalne, regionalne i nacionalne bezbednosti. On je ukazao na sadržajnu i sve intenzivniju saradnju u oblasti odbrane i naše opredeljenje za njen dalji kvantitativni i kvalitativni razvoj.

Ambasador Košar zahvalio je na prijemu i ministru Vučeviću uputio čestitke povodom imenovanja na mesto potpredsednika Vlade i ministra odbrane Republike Srbije. On je rekao da očekuje da se ukupni bilateralni odnosi i saradnja u narednom periodu dodatno unapređuju i razvijaju u obostranom interesu.