Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
20.10.2022.

Delegacije Ministarstva odbrane Mađarske u poseti Srbiji



Delegacije Ministartva odbrane Republike Mađarske posetile su Upravu za strategijsko planiranje i Upravu za obaveze odbrane Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Četvoročlana delegacija Ministarstva odbrane  Mađarske posetila je danas Upravu za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane, sa čijim predstavnicima je učestvovala u ekspertskim razgovorima u oblasti planiranja odbrane.

Načelnik Uprave za strategijsko planiranje pukovnik Slaven Vujić rekao je da su razgovori bili prilika za razmenu iskustva i dostignuća u oblasti strategijskog planiranja i izrade strategijskih dokumenata, planiranja razvoja sistema odbrane i primene metoda, alata i tehnika rada analitičke podrške planiranju razvoja sistema odbrane.

Načelnik Odeljenja za razvoj strategije u Sektoru za politiku odbrane Ministarstva odbrane Mađarske Katalin Horvat, koja je predvodila mađarsku delegaciju, izložila je proces strategijskog planiranja i razvoja odbrane Mađarske.

Delegacija Ministarstva odbrane Mađarske, koju je predvodio načelnik Uprave za razvoj i strategiju pukovnik Atila Varga, boravila je u dvodnevnoj poseti Upravi za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse gde ih je dočekao načelnik te uprave pukovnik Goran Desančić.

Tokom razgovora razmenjena su iskustva u sprovođenju koncepta dobrovoljnog služenja vojnog roka i obučavanja građana za potrebe odbrane zemlje.