Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
17.10.2022.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Pančevu




Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Pančevo promovisao je dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire  u okviru međunarodnog takmičenja maketara „9. Aleksić kup” u  Pančevu.



Zainteresovani građani mogli su da saznaju na koji način mogu da konkurišu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, kao i da se informišu o uslovima za zasnivanje radnog odnosa u svojstvu profesionalnog vojnika, ali i o načinu konkurisanja za školovanje u Vojnoj gimnaziji, Srednjoj stručnoj vojnoj školi, Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije.



Za  dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu da se prijave svi zainteresovani građani starosti od 19 do 30 godina života,  a građani starosti do 30 godina života koji imaju završeno visokoobrazovanje mogu konkurisati za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.
 
Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka građani podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave ili na šalterima JP „Pošta Srbije”.
 
O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf