Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
28.09.2022.

Sastanak ministra Stefanovića sa delegacijom Republike Francuske




Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa delegacijom Republike Francuske MEDEF International, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, a sa kojom je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane između dveju zemalja. 

Ministar Stefanović je naveo da Srbija neguje prijateljske odnose sa Republikom Francuskom, koja se svrstava u red naših najznačajnijih ekonomskih partnera shodno obimu ukupne robne razmene, kao i vrednosti našeg izvoza i uvoza, te da je i saradnja u oblasti odbrane prateći sveukupni uzlazni trend u proteklom periodu intenzivirana.

On je ocenio da je ona posebno razvijena u vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj oblasti, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje kroz saradnju naših vojnih instituta i fabrika odbrambene industrije na zajedničkim projektima.   

Ambasador Republike Francuske u Srbiji Pjer Košar, koji je predvodio delegaciju u kojoj su se nalazili i predstavnici kompanija „Erbas“ i „Tales“, istakao je da je Francuska opredeljena za produbljivanje saradnje sa Srbijom na svim poljima, uključujući i oblast odbrane.

Košar i predstavnici kompanija u okviru MEDEF International istakli su da Republika Francuska vidi Srbiju kao pouzdanog partnera u oblasti vojnoekonomske saradnje i saglasili se da bi saradnja naših vojnih industrija predstavljala novi kvalitet.