Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
30.03.2022.

Uručene nagrade pobednicima drugog ciklusa kviza iz vojne istorije



Državni sekretar Branko Živanović uručio je danas u ime ministra odbrane pobednicima drugog ciklusa kviza “SVI KVIZ” iz vojne istorije poručniku Mladenu Timotijeviću i Biljani Kuzmanović nagradne vaučere za sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju.

Uručenju su prisustvovali i pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević i pukovnik dr Miljan Milkić iz Univerziteta odbrane, koji su tom prilikom čestitali učesnicima na ostvarenom uspehu. Oni su tokom razgovora sa takmičarima izrazili zadovoljstvo, jer je kviz i u ovom ciklusu okupio brojne ljubitelje vojne istorije.
 
Pobednik drugog ciklusa, pripadnik 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO poručnik Mladen Timotijević, odgovorio je tačno na osam od 10 pitanja za minut i 43 sekunde, dok je drugoplasirana Biljana Kuzmanović, profesorka istorije, imala isti broj tačnih odgovora, ali je test rešila za minut i 49 sekundi. U drugom ciklusu kviza učestvovalo je 160 takmičara. Prvoplasirani Mladen Timotijević nagrađen je sedmodnevnim boravkom u objektima Vojne ustanove “Tara”, a Biljana Kuzmanović osvojila je sedmodnevni boravak u Vojnoj ustanovi “Morović”.

Poručnik Timotijević kazao je da se nije posebno spremao za pitanja i dodao da je zavoleo istoriju još u školskim danima, a to interesovanje neguje i danas.

Drugoplasirana Biljana Kuzmanović, po zanimanju profesorka istorije u Petoj ekonomskoj školi u Rakovici i Zemunskoj gimnaziji, rekla je da je za kviz saznala preko Instagram stranice Ministarstva odbrane, i da joj je vojna istorija posebno zanimljiva. Kviz joj je posebnu privukao pažnju, jer, kako je rekla, među njenim đacima ima i onih koji su zainteresovani da pohađaju Vojnu akademiju.
Podsećamo, svi koji žele da učestvuju u kvizu mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu www.mod.gov.rs i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Takmičarski ciklusi realizovaće se svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine, a naredna prilika da ljubitelji vojne istorije pokažu svoje znanje i osvoje vredne nagrade biće 2. aprila.