Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
27.03.2022.

Ministar Stefanović završio posetu srpskim mirovnjacima u Libanu



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji je završio posetu pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu,  poručio je da je u razgovoru sa komandnim vrhom misije UNIFIL čuo samo izraze poštovanja za srpske vojnike, da su posvećeni, izuzetno obučeni i profesionalni, ali da mu je posebno važno što su solidarni i što među njima vlada jedinstvo.

„Pokušao sam da u kratkom vremenu vidim kako izgleda život naših vojnika u četiri baze UNIFIL-a u Libanu“, naveo je ministar Stefanović i istakao da je ponosan što naši momci i devojke dostojno predstavljaju Srbiju i daju svoj doprinos podizanju njenog ugleda u svetu.

Tokom posete ministar je razgovarao sa pripadnicima Vojske Srbije koji se nalaze u misiji UNIFIL, a koja je sa više od 10.000 vojnika iz 46 zemalja jedna od najbrojnijih misija Ujedinjenih nacija. U njoj se trenutno nalazi 177 pripadnika Vojske Srbije, od čega glavnicu čine pripadnici pešadijske čete u Sektoru Istok i voda za zaštitu snaga u Sektoru Zapad. Osim njih ministar Stefanović je obišao i starešine naše vojske, koje su angažovane u ulozi štabnih oficira u Komandi misije u Nakuri, u Komandi sektora Istok i Komandi španskog bataljona.

Takođe, ministar se sastao sa starešinama snaga Ujedinjenih nacija – šefom misije i komandantom snaga UNIFIL general-majorom Aroldom Saenzom Lazarom, komandantom Sektora Istok brigadnim generalom Ramonom Armadom Vaskezom, komandantom Sektora Zapad brigadnim generalom Masimilianom Stekom i komandantom italijanskog bataljona pukovnikom Klaudiom Guaskinom.