Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
12.03.2022.

Ministar Stefanović pozvao mlade da upišu Vojnu akademiju



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs za upis u Vojnu akademiju, koji je otvoren do 31. marta.

„Najemotivniji trenutak za svakog mladog oficira, za njihove porodice i prijatelje, kruna ogromnog truda i posvećenosti i simboličan kraj jednog dugog i časnog puta koračanja ka prvom činu potporučnika - bacanje šapki ispred Doma Narodne skupštine.

Ovaj put počinje odlukom da upišete Vojnu akademiju. Donesite je već danas. Budite snaga i oslonac svoje zemlje, neka se cela Srbija ponosi vama!“, napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk nalogu.

Na sajtu Ministarstva odbrane, u okviru posebnog odeljka “Vojska Srbije za decu”, danas je objavljen video-spot koji zainteresovanim mladićima i devojkama bliže opisuje svečani čin završetka školovanja na Vojnoj akademiji - bacanje šapki ispred Doma Narodne skupštine.

Detaljne informacije o konkursima za upis u vojne škole mogu se pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-upis-u-vojne-skole.