Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerija
15.12.2021.

Zamena kontingenta Vojske Srbije u mirovnoj operaciji u Libanu



Pripadnici Vojske Srbije koji su od maja ove godine bili angažovani u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu juče su se vratili u zemlju nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj misiji.

U prethodnih šest meseci, kontingent Vojske Srbije, u čijem su sastavu pešadijska četa iz Prve brigade kopnene vojske, štabni oficiri i pripadnici elementa za nacionalnu podršku, realizovao je sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i dostojno prezentovao Republiku Srbiju.

Prethodno je u Liban upućen novi kontingent Vojske Srbije, 22. po redu, koji će u narednih šest meseci biti angažovan u zoni operacije sektora „Istok“, u okviru španskog kontingenta.

Pripadnici Vojske Srbije otpočeli su učešće u ovoj mirovnoj operaciji 21. decembra 2010. godine. Osim pešadijske čete, koja zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona, štabnih oficira i elementa nacionalne podrške u sektoru „Istok“, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje i vod za zaštitu snaga u okviru italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.