Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
03.12.2021.

Položeni venci povodom Dana vojnih veterana



Delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana vojnih veterana, danas su uz vojne počasti položile vence kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću i na Novom groblju u Beogradu.

Brigadni general Savo Iriškić predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je položila venac kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću.
 
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u okviru Novog groblja položila je vence kraj Spomen-kosturnice vojnika stradalih u srpsko-turskim ratovima i Srpsko-bugarskom ratu, Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu i Spomenika oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu.

U znak sećanja na stradale srpske vojnike, vence su na spomenike na Novom Groblju i kraj Spomenika narodnom heroju Milanu Tepiću položili i članovi veteranskih udruženja.
 
Dan vojnih veterana obeležava u znak sećanja na datum kada je 1912. godine potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“, odnosno vojni veteran.