Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
11.10.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ministrom odbrane Angole generalom Santošom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas, uoči sutrašnjeg svečanog otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2021", sa ministrom nacionalne odbrane i veterana otadžbine Republike Angole generalom vojske Žoa Ernestom doš Santošom o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane.

Ministar Stefanović zahvalio se ovom prilikom Angoli na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, podsećajući da dve zemlje već više decenija spajaju ne samo saradnja, već i tradicionalno prijateljski odnosi, uprkos udaljenosti.


Stefanović je istakao da je saradnja u oblasti odbrane dobra, kao i da postoje mogućnosti njenog unapređenja, posebno u oblasti vojnoekonomske, vojnotehničke i vojnoobrazovne saradnje.

Ministar doš Santoš se zahvalio ministru Stefanoviću na srdačnom dočeku i izrazio opredeljenje za dalje jačanje saradnje, koje će, kako je ocenio, znatno uticati i na dalje jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

Sagovornici su se saglasili da, imajući u vidu tradicionalno dobre i prijateljske odnose dve zemlje, postoji obostrani interes za dalje razvijanje, kako saradnje u oblasti odbrane, tako i sveukupne saradnje dve države.